При извършена проверка на служители от сектор Рибарство и контрол“ град

...
При извършена проверка на служители от сектор Рибарство и контрол“ град
Коментари Харесай

Проверки на служители на ИАРА в Плевен, Монтана и Сливен, има съставени актове

При осъществена инспекция на чиновници от сектор „ Рибарство и надзор “ град Плевен на река Вит, е открита хрилна мрежа, сложена в работно състояние с улов на риба от типа шаран – 30 кг. Мрежата е извадена за заличаване, а рибата освободена и върната назад във водата.

При друга инспекция на чиновници от сектор „ Рибарство и надзор “ град Плевен на р. Дунав, при р.к.640-635, са открити и извадени от водата 3 броя парагади (герими) с обща дължина 450 м и 120 броя куки. Съставен е и 1 брой АУАН (Акт за определяне на админситративно нарушения) на рибар, извършващ икономически лов на риба без нужните документи по чл.17 от ЗРА (Закон за риболовство и аквакултурите).



СНИМКА: ИАРА

При инспекция на чиновници на ИАРА на река „ Огоста “ в град Монтана, при настояща възбрана за задържането при улов на балканска пъстърва (заповед РД-09-69/2019 г.), е открито лице, уловил и задържал 3 броя балканска пъстърва.

Съставен е АУАН (Акт за определяне на админситративно нарушения) по член 30, алинея 3, т. 1 от ЗРА (Закон за риболовство и аквакултурите). 



СНИМКА: ИАРА

При инспекция от чиновник на ИАРА от сектор „ Рибарство и надзор “ град Сливен и непринуден помощник на ИАРА, на територията на бент. „ Жребчево “ бе хванато лице превозващо  мрежи вид „ сетка “ с лек автомобил над Търговска колегия „ Белия дом “.  Иззети са 6 броя мрежи с обща дължина 390 м. Уловената в мрежите риба от вида  платика – 20 кг. е освободена и върната назад във водата. Съставен е 1брой АУАН (Акт за определяне на админситративно нарушения) по член 39а ал.2 от ЗРА (Закон за риболовство и аквакултурите).



СНИМКА: ИАРА

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР